Annons

Creative minds

Mitt första inlägg om Creative minds, en deltagares perspektiv. Vad kan du bidra med till världen med det du redan kan och är? ( Obs helt utan prestationshest) 
Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
21 september, 2023
Creative minds
Annons

Nu är jag inne på min femte vecka på Creative minds på Fryshuset. Det handlar om att utveckla in mentala hälsa och kreativitet och mycket mycket mer.

Man blir berörd, kommer åt sitt innersta väsen, vi skriver, reflekterar, gör MBB,  (en storts yoga)  och lyssnar på Sofia Lilja. Jag är så oerhört glad att jag fick och tog den här chansen. Egentligen är det svårt att förklara vad det är, förhoppningsvis kommer det att märkas i den vi är och vad vi därmed gör.

Vi coachas i att plocka fram det bästa på, kreativa och högt medvetna sätt, ur oss själva för att skapa det liv vi är ämnade att leva 

Det är så bra och borde vara obligatoriskt i skolan.  Herregud vad mycket världfred vi skulle kunna skapa.

OK, kanske något överdrivet, eller inte…

Annons

Det här är inte sista gånger jag nämner Creative minds, det lovar jag.

Här kommer lite tips på veckans matsedel
19 september, 2023 0
Veckans mattips
Annons

Här kommer lite inspiration till mat och mat med mycket grönsaker, hoppas du kan bli inspirerad, för mig är det svåraste att hitta på vad man ska äta  (inte att slänga i hop det:) så jag överlåter till din kreativa hjärna att freebasa utifrån mina ideér – vad har du hemma, vad gillar du, vad behöver du köpa hem?

  1. Fylld aubergine – detta är en riktigt god klassiker hos oss. Ofta fyller jag med aubergineinnehållet, svamp, grädde, lök – gratinerar med tomat och ost och gräddar i cirka 20 minuter i ugn. Jag har lärt mig att krydda på ordentligt när det gäller aubergine, samt varierar med att koka den först lite innan man lägger i fyllningen
  2. Pad Pai  med spagetti –  Jag är en sån som jobbar mycket med det som redan finns hemma och här hade jag spagetti från gårdagen, en påse broccoli i frysen, morötter i skafferiet,  soya och sesamfrön och ett gäng lime och det blev en mycket god crossover rätt.  Men alltså finns det också tofu hemma så är du hemma:)
  3. Purjolökspaj  – Minns att jag åt stora mängder purjolökspaj när jag bodde i Frankrike som ung och såg det nyligen i butik igen. Så lätt att göra själv. Gör din egen pajdeg. Eller köp. Ganska stora mängder purjo går åt, minst en hel. Mjukstek tills helt genomskillning, och tillsätt då en burk med cremefraiche låt koka i hop och lägg i pajskalet och grädda.
  4. Halloumicarbonara – men hallå, det här är ju så gott, och kul. Ta vilket carbonararecpet som helst och byt ut fläsket mot knaper stekt halloumi.  Mycket persilja på toppen.

Mycket lycka till.

Annons
Dela inlägget
Annons
7 september, 2023 0
Veckans

Bästa mat: Råris til tacos – som ”färs”
Insikt: Hur skapar man tid när man har fullt upp? (Stanna upp bara)
Citat:Skapa space för välmående och din längtan ( Det är viktigt!)
Väder: Regn och sol om vart annat.
Kul: Tyresöfestivalen
Träning: 2,5 timmar dans och 2 timmar yoga dagligen minst 5000 steg
Citat 2: Om jag vågat mer då – tänk vad duktig jag hade varit idag.
Tjat: Stäng av telefonen.
Insikt: ”Gemensam underhållning” Jag slogs av tanken när jag såg på Doobbidoo på SVT i lördags att i framtiden kommer det bli svårt ( omöjligt?) att göra den typen av program,  eftersom det inte finns någon gemensam underhållning.  Alla har ju sitt egna, inget som kopplar samman inget som förenar. Hur kommer programmen se ut? Om det ens finns? Det är ju i dag som vi skapar framtiden. Vad blir det med oss?

Godaste grönsak: Grönkål

Snacks: torkad ananas

Dela inlägget
Annons
Det här är jag, jag kommer tillbaka med fullfart och ska blogga här igen. Det är ett par år sedan, livet kom emellan som man säger. Vad har hänt sedan sist då? Vi har blivit äldre och klokare, jag har flyttat och barnen har blivit stora - eller så 9 och 12 år i år. Jag bor strax utanför Stockholm - var finns du? Här är det tacofredag med öppet sinne - köttfärs, nej nej fiskpinnar eller råris.  Jag älskar att experimentera och gömma grönsaker, bönor och fiber. Min största mathemlis:  Jag har en påse skräp i frysen, schh, säg inte till någon. Men med skräpet blir det absolut godaste buljong du kan tänka dig.  Jag vill bjuda in dig och också samla skräp, alltså skal och skrutt.  Det du ger till matavfallspåsen lägger du i en påse i frysen och spar. Lökskal, citron, potatisskal, morotsrester - fräscha skal och skrutt, jag tror det ligger ett par äppelskrutt där i också. Man får testa sig fram, det behöver bli ganska mycket skräp. Börja samla redan i dag - bli en skäpsamlare du med! Jag berättar senare om hur man tar hand om sitt skräp vid matlagningen. Det är en process som tar lite tid. Annars då, jag går i skolan på onsdagar och torsdagar och det är en utbildning som jag gärna vill berätta mer om, den heter Creative Minds och är på Fryshuset i Stockholm.  Det här är så himla spännande och det kan verkligen bli något stort.  Jag måste verkligen berätta mer om den kursen vid senare tillfälle. Vem är du?  Vad skulle du vilja att jag bloggade om?  Har du något som du vill att jag skulle skriva om?  Vad tar du med dig från den här texten? Vi hörs snart igen.  
3 september, 2023 0
This is me
Annons
Dela inlägget
Annons

Hej

Hej alla fina Jag ska börja blogga här igen efter några års bloggvila
31 augusti, 2023 0

Ville bara säga hej och att det kommer mer senare.

Kommer att skriva mycket om mina passioner, matlådor och personlig utveckling.

Vi hörs och ses

Dela inlägget
Annons
29 december, 2021 0
För ett gott nytt år

För ett gott nytt år behöver du:

Saltade potatischips
Finhackad rödlök
Cremefraiche
Tångcaviar ( ett veganskt alternativ till kaviar, går ju givetvis att ha vanlig stenbitsrom eller motsvarande)
Dill

Annons

Arrangera som på bilden

Ha ett underbart nytt år.

Dela inlägget
Annons
Annons