Annons

Nässelsmoothie

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
16 maj, 2013
Nässelsmoothie

nässelsmotthie

 

Prova den här nästa gång du vill fylla på med energi!

2 nävar späda nässlor

Annons

5 paranötter
2 dl havremjölk
1 banan
1 msk chiafrön
1 msk proteinpulver
1tsk chroella pulver
Mixa allt till en slätdryck, tycker du den blir för tjock- späd med vatten.

Jag toppade med kokta mungbönor.
Ha en bra dag nu!

15 maj, 2013 0
Ska leta ätbara växter

God förmiddag världen!

Min dotter Elin är fortfarande hemma och är sjuk och vi har mysigt hemma. I natt var hon het som en kamin och sov nästan ingenting, men det tog hon igen genom att inte behaga stiga upp förrän till elva….:D Och nu känns hon bättre, leker förfullt, har ätit och verkar vara återställd.

Vi har börjat lyssna på Hungerspelen som ljudbok och blev inspirerad att lära mig mer om ätliga växter i naturen. För skulle jag lämnas till skogs skulle jag inte ha en chans att överleva. Därför tar jag Elin och Lisens gröna värld med mig ut i skogen för att hitta något att äta.

13037509_O_3

Annons

 

Hej på er!

Dela inlägget
Annons
14 maj, 2013 0
Vab och nässelpaj

Imorse ringde de från förskolan redan klockan 10 och sa att Elin var dålig så jag fick gå och hämta henne. Den lilla skrutten har nu sovit från 11.00.

Eftersom det är 2 timmar sedan har jag hunnit med att baka en nässelpaj. Vet inte hur det smakar, eller om det ens blir gott. Men jag kom hem med så mycket nässlor från landet och vill testa något nytt. Jag gjorde en vanlig pajdeg som jag har lagt i frysen och tänker sedan fylla den  med förvälda nässlor, fetaost och ”knäckta ägg” Stället för äggstanning ska jag bara hälla på ett ägg på smeten innan den gräddas. Såg det på bild en gång och det såg häftigt ut.

Ok nu vaknade Lillan. Vi hörs sedan.

IMG_4810
Nässelkorgen
Annons

 

Dela inlägget
Annons
13 maj, 2013 0

Under fyra dagar har vi inte haft något internet hemma och av två av dem var vi på landet så det har inte märkts liksom. Men av någon anledning klarar man sig utan internet hemma. Jag är helt beroende av internet och flera av mig. Jag skulle inte kunna klara av att jobba en hela arbetsdag utan internet, skulle du?

Inte konstigt att internetet ballar ur vår server har stått på dygnet runt i över ett år och bara gått och gått. Den behöver också vila och starta om. Lika så med våra mobiler, plattor och så. Våra apparater mår bra av det. Jag brukar låta min mobil laddas ur lite då och då.

Idag fick vi gång nätet och jag har rensat lite epost. Ja, det blev en hel del. För alla ska ju skicka sina nyhetsbrev till mig….:D En 148 stycken på fyra dagar. Och en cirka 50 som kom direkt till skräpposten.

Vi hörs!

Annons

 

Dela inlägget
Annons
8 maj, 2013 0
Tunnbrödssticks

 

Godmorgon blogglovers! Här kommer jag igen med ett helt fenomenalt tilltugg t ex till alla dina kristiflygarefester! Eller till studenten, pingst eller så. Eller bara kring grillen, jag vet att folk alltid vill ha något att äta på – så här kommer ett tips.

Dina vänner kommer att undra i från vilken delikatessbutik du köp dessa sticks!

 

Annons

IMG_20130408_171359

 

Du behöver:

Mjukt tunnbröd
Olivolja
Flingsalt
Torkade kryddor – de färska som visas på bilden blev inte så jättebra när det blev klart.

Sätt ugnen på 200grader

Annons

Pensla olivolja på brödet, Strö över salt och dina kryddor, oregano, timjan är jättegott. Krydda rätt så mycket. Skär i cm remsor, flytta över till en plåt och grädda i ugnen i max 5 minuter. Passa!

IMG_20130408_173618

 

Så här snyggt blir det när de är klara.

Om jag tipsat om detta förut, så får ni hålla tillgodo med en repetition. Istället för att skriva samma saker på alla mina bloggar och facebooksidor, twitter, instagram, reportage, texter i andra sammanhang så hittar jag på nytt till varje. Mycket jobb jag vet – men jag vill att det ska passa till sammanhanget och kontexten. Så det kan därför komma upp lite samma saker.

Annons

Ok ut i solen med er. Klockan är bara 06:30 och solen lyser in i till mig här i köket. Så det kommer nog bli en varm dag idag igen. Igår hade vi här i Stockholm 21 grader varmt.  Och det är mycket, för maj.

 

 

Dela inlägget
Annons
7 maj, 2013 0
Matmuffins

Jag håller på och gör en massa picnicmat till olika sammanhang och vad passar bättre än matmuffins?

De är lätta att göra, ta med / packa, och äta utan att det dräller överallt. Nu gjorde jag mina nästan glutenfria, vill du ha dina helt utan gluten, ta inte med vetegroddarna..;D

IMG_4753

Muffins är tacksamt att göra med matrester, om du har lite ris, qouina eller så över, en bit ost och några grönsaker. Mina fyllde jag med (kokt) rött råris, (kokt)  broccoli, fetaost och ett uppvispat ägg.

Annons

Matmuffins degen: Ger cirka 6 muffins
1 dl rostat kikärtsmjöl  här står det hur man gör det mjölet
0,5 vetegroddar
2 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1-2 dl vatten
1 msk olja
Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i formar som du penslat med olja- annars fastnar degen garanterat!
Lägg på fyllningen, t ex ris, broccoli, fetaost och uppvispat ägg. Ringla lite olja över om du tycker.

Grädda 150 grader i ungefär 20 minuter, eller tills ägget stelnat.

Lycka till!

 

Dela inlägget
Annons
Annons