Vid jul är brända mandlar något av det bästa julgodis som finns. Lägg nötterna i fina glas som du kan dekorera efter smak och ge bort, eller bara mysa med själv.
Ingredienser
100 g mandlar
90 g Sukrin
10 g socker
1 dl vatten
30 g smör
Gör så här
Ta mandlar, Sukrin, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna, och låt det småkoka 1 – 1 1/2 timma tills vätskan har blivit tjockare och brunaktig, och mandlarna har fått en mörkere färg.
Tillsätt smöret och låt det koka vidare i cirka 10 minuter så att massan blir gyllenbrun och blank.
Fiska upp mandlarna från kastrullen och lägg dem på en smörad bakplåt. Låt svalna av- och bryt mandlarna från varandra.
De smakar bäst efter några timmar, eller nästa dag då de är spröda och goda.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 268 kcal • protein: 6,5 • kolhydrater: 9,1 • fett: 22,9 • fiber: 4,1
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.