Annons
Annons

Chiapudding med yoghurtswirl och bär

En vardagslyxig frukost som sätter guldkant på morgonen! Förbered chiapudding, frukt och bär kvällen innan och varva i höga glas tillsammans med yoghurt och granola på morgonen.

Redaktionen

15 oktober, 2025
Chiapudding i tre höga glas
Dela inlägget

En vardagslyxig frukost som sätter guldkant på morgonen. Förbered chiapudding, frukt och bär kvällen innan och varva i höga glas tillsammans med yoghurt och granola på morgonen.

 

 

 

 

Annons
Annons

Annons
Fakta

Receptet kommer från boken ”Self-care: mat, stress, träning, självkänsla, återhämtning” av Anja Forsnor Wärn och Alexandra Pizzoni

 

Ingredienser:

3 portioner

Rysk yoghurt
granola

Chiapudding:
3 dl valfri mjölk
1⁄2 dl chiafrön
1 tsk honung
1⁄2 tsk vaniljpulver

Fruktkompott:
färsk kiwi, frysta hallon, fryst mango, frysta blåbär

Annons
Annons

Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienser till chiapuddingen, blanda med en gaffel eller vispa tills allt blandat sig väl. Låt stå tio minuter och rör om igen, ställ sedan i kylskåp minst fyra timmar men gärna över natten.
2. Tina de frysta bären och skala kiwin. Mosa sedan frukt och bär separat så att du får fyra fyllningar i olika färger.
3. Varva chiapudding, yoghurt och fruktkompott i höga glas. Avsluta med granola på toppen och frukt/bär.

Tips!
Blir det chiapudding över så håller den i kylskåpet 2–3 dagar. Förvara gärna i glasburk med lock.

Annons