En vardagslyxig frukost som sätter guldkant på morgonen. Förbered chiapudding, frukt och bär kvällen innan och varva i höga glas tillsammans med yoghurt och granola på morgonen.
Receptet kommer från
Boken ”Self-care: mat, stress, träning, självkänsla, återhämtning” av Anja Forsnor Wärn och Alexandra Pizzoni
Portioner: 3
Ingredienser
Rysk yoghurt
granola
Chiapudding
3 dl valfri mjölk
1⁄2 dl chiafrön
1 tsk honung
1⁄2 tsk vaniljpulver
Fruktkompott
färsk kiwi, frysta hallon, fryst mango, frysta blåbär
Gör så här
1. Rör ihop alla ingredienser till chiapuddingen, blanda med en gaffel eller vispa tills allt blandat sig väl. Låt stå tio minuter och rör om igen, ställ sedan i kylskåp minst fyra timmar men gärna över natten.
2. Tina de frysta bären och skala kiwin. Mosa sedan frukt och bär separat så att du får fyra fyllningar i olika färger.
3. Varva chiapudding, yoghurt och fruktkompott i höga glas. Avsluta med granola på toppen och frukt/bär.
Tips!
Blir det chiapudding över håller den i kylskåpet 2–3 dagar, förvara gärna i glasburk med lock.