En vardagslyxig frukost som sätter guldkant på morgonen. Förbered chiapudding, frukt och bär kvällen innan och varva i höga glas tillsammans med yoghurt och granola på morgonen.
Receptet kommer från boken ”Self-care: mat, stress, träning, självkänsla, återhämtning” av Anja Forsnor Wärn och Alexandra Pizzoni
Ingredienser:
3 portioner
Rysk yoghurt
granola
Chiapudding:
3 dl valfri mjölk
1⁄2 dl chiafrön
1 tsk honung
1⁄2 tsk vaniljpulver
Fruktkompott:
färsk kiwi, frysta hallon, fryst mango, frysta blåbär
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser till chiapuddingen, blanda med en gaffel eller vispa tills allt blandat sig väl. Låt stå tio minuter och rör om igen, ställ sedan i kylskåp minst fyra timmar men gärna över natten.
2. Tina de frysta bären och skala kiwin. Mosa sedan frukt och bär separat så att du får fyra fyllningar i olika färger.
3. Varva chiapudding, yoghurt och fruktkompott i höga glas. Avsluta med granola på toppen och frukt/bär.
Tips!
Blir det chiapudding över så håller den i kylskåpet 2–3 dagar. Förvara gärna i glasburk med lock.