Annons
Annons

Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
20 november, 2020
Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

”Personligen älskar jag att krydda min kokosyoghurt med lite kanel och ingefära. Yoghurten passar också som ingrediens i såser, röror eller som tillbehör till grytor. Det finns kokosyoghurt att köpa i många välsorterade butiker och hälsokostaffärer. Det är dock en speciell känsla att göra egen yoghurt. Dessutom blir det väldigt gott”, skriver Kureras bloggare Sophie Bohnstedt, som komponerat receptet. Hennes blogg ”Mat för hälsan och planeten” hittar ni här!

Ingredienser

1 burk ekologisk kokosmjölk (cirka 18 % fetthalt)
2 probiotikakapslar (köp en av hög kvalitet)
(Valfria bär och granola som topping)

LÄS OCKSÅ: Smoothies för ett starkt immunförsvar

Gör så här

Tvätta en glasburk mycket noggrant. Sterilisera gärna burken.
Häll ner en burk kokosmjölk i glasburken och blanda runt med en träslev så att den blir jämn och fin.
Tillsätt två probiotikakapslar. Blanda.
Täck burken med en tygtrasa. Kokosyoghurten ska kunna andas. Låt stå i den varmaste delen i köket, förslagsvis i ett skåp eller i ugnen om du inte har den på. Rör gärna om med en träslev en gång om dagen.
Yoghurten är färdig efter cirka 48 timmar. Om du vill ha mindre syra, låter du den stå något kortare. Då är dock kokossmaken mer framträdande.
Förvara i kylskåp med lock. Yoghurten kommer tjockna och bli ännu krämigare i kylan. Håller i cirka en vecka.

LÄS OCKSÅ: Matiga sötpotatispannkakor med kanel

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons