Annons
Annons

Glutenfria våfflor med smak av kokos och banan

Fira våffeldagen 25 mars med en barnsligt god klassiker i en lite mer hälsosam tappning! Denna våffla är fri från såväl gluten och mjölk som raffinerat socker.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
25 mars, 2024
Våfflor. med jordgubbar och grädde
Annons

Detta härliga recept – som passar även dig som inte tål gluten och/eller mjölk och inte vill eller kan äta vitt socker – är skapat av receptkreatören Maya Dilek.

Ingredienser:

10 portioner
2 bananer, ej övermogna
4 ägg
2 dl rena havregryn
2 dl kokosmjölk
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosolja
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här:

Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda med alla torra ingredienser. Mixa sedan bananerna slätt och tillsätt i den torra blandningen tillsammans med ägg, kokosmjölk och kokosolja. Låt gärna smeten stå en liten stund innan gräddning. Gräddas som vanliga våfflor.

LÄS OCKSÅ: Spenat- och kesovåfflor med topping

Annons
Annons