Annons
Annons

Matiga sötpotatispannkakor med kanel

De här pannkakorna kommer älskas av alla på frukostbordet och kan göras både kryddiga och söta. De går också bra att rosta i brödrosten om det finns några kvar dagen efter.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
18 september, 2020
Matiga sötpotatispannkakor med kanel

De här pannkakorna kommer älskas av alla på frukostbordet och kan göras både kryddiga och söta. De går också bra att rosta i brödrosten om det finns några kvar dagen efter.

Receptet kommer från boken ”Happy me” (Bladh by Bladh) som är full av immunstärkande och antiinflammatorisk mat. Bokens författare Marie Andersson Butler är grundare av restaurang Happy M Kitchen i Göteborg.

 

Ingredienser

14-16 små pannkakor
200 g sötpotatis (kokt eller ångad, skalad och skuren i mindre bitar)
2 1⁄2 dl fullkornsrismjöl
3 dl havre- eller mandelmjölk
2 msk lönnsirap
1 tsk malen kanel
1⁄2 tsk malen kardemumma
Olja för stekning

LÄS OCKSÅ: Proteinplättar med banan

Gör så här

Koka eller ånga sötpotatisen tills den blir mjuk. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills det blir en slät smet. Låt stå i cirka 10 minuter. Använd en nonstick-stekpanna, värm olja och lägg i cirka 2 msk smet och forma till en liten pannkaka med hjälp av en sked. Låt den steka 2–3 minuter, så att smeten inte är lös ovanpå innan den vänds. Vänd och stek i cirka 2 minuter. Är smeten för tjock, späd med mer havremjölk. God att servera med bär och växtbaserad grädde.

Tips! Det går även att smaksätta smeten med vanilj eller för en mer matig känsla, med spiskummin och chili.

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons