Chokladdoppade kokostoppar – perfekta till såväl helgmyset som till adventsfikat.
Ingredienser
• 4 äggvitor (ekologiska ägg)
• 4 dl rårörsocker
• 6 gelatinblad
• 150 g mörk choklad (70 procent)
• 50 ml Cocosa Extra Virgin
• 1-2 paket kokosflingor
Så här gör du
Vispa äggvitorna hårt och strö i socker efterhand som du vispar.
Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten i minst fem minuter innan du smälter dem i lite varmt vatten.
Tillsätt det upplösta gelatinet i en stråle medan du vispar.
Vispa vidare i cirka fem minuter.
Använd en kakspruta och spruta små bollar, eller använd två skedar och forma bollar med.
Sätt på en bakplåt med bakplåtspapper.
Låt dem stelna innan du smälter choklad och Cocosa över vattenbad.
Doppa bollarna i choklad och därefter i kokosflingorna.
Förvaras i kylskåp eller frys.
Fakta
Receptet kommer från Soma Nordic.
www.somanordic.se.