En krämig och fyllig tryffel, perfekt som godbit till en kopp kaffe. Baka och njut!
Portioner: 15
Ingredienser
1 dl kokosgrädde
1 dl kokosolja
1 dl kokossocker
0,5 dl kakao, plus extra att rulla i
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver
Finrivet skal av en apelsin
0,5 tsk kanel , plus extra att rulla i
Kokosgrädde (creamed coconut) finns att köpa i en del välsorterade butiker. Det går även att använda vanlig kokosmjölk, men använd då enbart den tjocka krämen i en kokosmjölksburk och inte vätskan, dessa två brukar ofta separera i burken.
► Läs också: Baka nyttigare julgodis – 8 recept!
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt smälta på svag värme under omrörning tills sockret är upplöst och blandningen är slät. Häll blandningen i en form och låt stelna i kylen i några timmar, helst över natten. Forma små bollar av smeten och rulla i en blandning av kanel och kakao. Förvaras kallt.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!