En somrig dessert som smälter på tungan. Smakar ljuvligt av hallon och citron och innehåller varken vetemjöl eller vitt socker.
Portioner: 6
Ingredienser
2 msk agar agar-flingor
2 citroner
3 ägg
0,5 dl Swetex eller Sukrin+
3 dl vispgrädde
0,25 dl vatten
Hallon
Gör så här
Riv skalet från en citron.
Pressa ¾ dl citronsaft, tillsätt ¼ vatten.
Vispa grädden.
Separera äggula och äggvita, båda ska användas.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vispa ihop äggula, citronskal och Swetex.
Häll citronsaft- och vattenblandningen i en kastrull tillsammans med agar agar-flingorna.
Sjud på svag värme tills flingorna löst sig (cirka 5 min).
Blanda samman grädde, äggvita, äggula och citronsaftblandningen.
Häll upp i skålar och låt stå i kylen i minst en timme innan servering.
Servera med hallon.