Den här kakan påminner väldigt mycket om en vanlig sockerkaka, både till konsistens och sötma fastän den varken innehåller mjöl eller vitt socker.
Ett litet tips är att smälta kokosfettet i en rostfri bunke i ugnen som ändå håller på att värmas upp.
Ingredienser ca 12 bitar
4 ägg
1 dl kokosmjöl
1 banan
2 tsk agavesirap
50g neutralt kokosfett
1 dl filmjölk
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Skal och saft från en liten citron
Olja
Gör så här
Vispa ihop äggen. Mosa bananen. Rör i kokosmjöl, banan och agavesirap ihop med äggen. Ha i filmjölk, kokosfett, vaniljpulver, bakpulver, saft och rivet skal från citronen. Rör om ordentligt. Kläm fast bakpapper i botten på en rund form med löstagbara kanter. Olja formen. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 30 min.
Recept av Maili Kärki