Njut av en värmande och nyttig soppa. Lägg kryddpastan och grönsaksbasen i burkar eller matlådor. När det är dags för lunch är det bara att hälla på hett vatten och röra om. En snabb och nyttig lunch som är enkel att ta med till jobb eller skola.
Portioner: 4
Ingredienser
Kryddpasta
Färsk ingefära, cirka 5 centimeter stor bit
1 stor vitlöksklyfta
1 tesked sambal oelek
3 matskedar misopasta, gärna opastöriserad rårismiso
1 tessked salt
svartpeppar
Grönsaksbas
Purjolök, cirka 10 centimeter
1 morot
1 näve strimlad vitkål
2 stora stjälkar grönkål
1 ark nori alger
1 decliter frysta gröna ärtor
Eventuellt en knippe färska örter som exempelvis persilja eller koriander
1 deciliter pumpakärnor
Gör så här
Gör kryddpastan genom att skala och finriva ingefära och vitlök. Blanda med resterande ingredienser till en tjock kryddig pasta. Finriv och strimla alla grönsaker till grönsaksbasen. Nori-arket går enkelt att klippa i små fina strimlor med en sax.
Blanda grönsakerna med ärtor och pumpakärnor och portionera ut i fyra burkar eller matlådor. Tillsätt en matsked av kryddpastan i varje burk. Dessa burkar kan förvaras i kylen under veckan och är enkla att ta med som lunch till jobb eller skola.
Tillsätt cirka tre deciliter hett vatten när soppan ska ätas och rör noga. En enkel och näringsrik lunchsoppa, klar på nolltid.
Av Maya Dilek
Sugen på fler goda och nyttiga lunchrecept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!