Annons

Dinkelscones med pepparkakssmak

Vad slår egentligen scones och en kopp te på kvällskvisten? Här kommer en variant gjord på dinkelmjöl.

Redaktionen

27 maj, 2012
Dinkelscones med pepparkakssmak
Dela inlägget

Ingredienser 4-6 st
4 dl dinkel fullkornsmjöl
4 dl dinkel siktat mjöl
eller grahamsmjöl
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl mjölk
1-2 msk honung
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 krm malen kryddnejlika

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torrvaror i en bunke. Smält därefter smöret och blanda i det och mjölken. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen till kakor som är cirka 3 centimeter höga. Gör ett kryss ovanpå varje scone med en mjölad kniv. Grädda i cirka 12 minuter.

Annons