Ekologiskt korvbröd på ekologiskt råg- och dinkelmjöl samt solroskärnor.
Framtidsgårdens korvbröd cirka 25 st
25 g jäst
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl solroskärnor
5 dl rågmjöl
7-8 dl dinkelmjöl
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke och blanda med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, solroskärnor, rågmjöl och nästan allt dinkelmjöl.
Knåda ordentligt och låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
Forma till korvbröd och lägg på plåtar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda cirka 15 minuter i 200 grader
Annons
Fakta
Fakta
Receptet kommer från Julia Lindeborg, en av Kureras bloggare.
www.kurera.se/framtidsgarden.