Annons
Annons

Ett glas rött för hälsans skull

Var inte rädd för att fira fredagskvällen med ett glas rött. Att dricka rött vin – med måtta – kan minska risken för en rad sjukdomar.

Redaktionen

15 mars, 2013
Ett glas rött för hälsans skull
Dela inlägget

Var inte rädd för att fira fredagskvällen med ett glas rött. Att dricka rött vin med måtta kan minska risken för en rad sjukdomar.

Dags att korka upp vinet? Du behöver inte få dåligt samvete. Enligt hälsosajten Greatist kan rött vin minska risken för hjärtsjukdomar, stroke, diabetes och till och med öka din livslängd, så länge du minns att måttlighet är nyckeln.

Mörka viner
Fylliga röda viner är laddade med antioxidanter som ger positiva hälsoeffekter. Mörka viner, som Cabernet Sauvignon och Pinot Noir, är särskilt bra. Regeln lyder: ju mörkare i färgen, desto fler antioxidanter.

Välj torrt
Misströsta ej om rött vin inte är din stil. Även vitt har sina hälsofördelar. En del vita viner är emellertid söta och innehåller mycket socker. Tänk därför på att välja ett riktigt torrt vin.

Av Emma V Larsson

Annons
Annons