Annons
Annons

Ulrika Davidsson

Kostrådgivare

Här kan du ställa din fråga om kost och mat till Ulrika Davidsson.

Ulrika Davidsson är kostrådgivare, hälsoprofil och en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare (med 26 utgivna böcker sedan 2006). Hon är också tvåbarnsmamma, fru till sin Lasse och matte till katten Hugo och hunden Mimmi samt äger och driver företaget Ulrikas Kickstart AB. I bolaget arrangeras bland annat hälsoresor, events, föreläsningar och catering. Ulrika brinner för att dela med sig av sina kunskaper kring näringsrik kost, matlagning och hälsa.
Här kan du ställa din fråga om kost och mat till Ulrika Davidsson.

Ulrika Davidsson är kostrådgivare, hälsoprofil och en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare (med 26 utgivna böcker sedan 2006). Hon är också tvåbarnsmamma, fru till sin Lasse och matte till katten Hugo och hunden Mimmi samt äger och driver företaget Ulrikas Kickstart AB. I bolaget arrangeras bland annat hälsoresor, events, föreläsningar och catering. Ulrika brinner för att dela med sig av sina kunskaper kring näringsrik kost, matlagning och hälsa.
Läs fler frågor till Ulrika Davidsson
Stäng

Ställ din fråga till Ulrika Davidsson

Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad kan man äta vid histaminintolerans?

15 juni, 2021
Jag undrar vad man kan äta vid histaminintolerans? Hittar bara vad man inte ska äta. Som det är nu blir jag bara magrare och magrare på grund av att jag inte får i mig nog med mat som inte gör att jag går ner i vikt.  
Annons

Ulrika Davidsson svarar

Hej,

Nu tycker jag att du tänker fel för det finns mängder med råvaror som du kan njuta av! Histaminintolerans uppstår när kroppen tar upp för mycket histamin från maten. Det beror på att man har brist, eller nedsatt produktion av, enzymet diaminoxidas, kallat DAO, som bryter ner histamin. Det kan uppstå när man har en obalans i tarmen.

Det du främst ska utesluta är komjölksost, tonfisk, skaldjur, charkprodukter, ägg samt rödvin och mousserande vin och här finns det andra bra alternativ som get- och fårost, andra fisksorter, kyckling, kött samt många grönsaker som du kan använda i din matlagning. Du bör egentligen bara utesluta spenat, avokado och tomat. När det gäller frukter och bär så är det bara citrus, tropiska frukter och jordgubbar som ska undvikas och här kan du välja alla andra frukter. Fokusera på allt gott du kan njuta av och det är mycket mer än det du ska undvika och ta ev ett tillskott på matsmältningsenzymer och ev också probiotika så kommer du märka en stor skillnad och ge det 2-3 månader för ett märkbart resultat.

Hälsningar Ulrika

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons