Annons

Ulrika Davidsson

Kostrådgivare

Här kan du ställa din fråga om kost och mat till Ulrika Davidsson.

Ulrika Davidsson är kostrådgivare, hälsoprofil och en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare (med 26 utgivna böcker sedan 2006). Hon är också tvåbarnsmamma, fru till sin Lasse och matte till katten Hugo och hunden Mimmi samt äger och driver företaget Ulrikas Kickstart AB. I bolaget arrangeras bland annat hälsoresor, events, föreläsningar och catering. Ulrika brinner för att dela med sig av sina kunskaper kring näringsrik kost, matlagning och hälsa.
Här kan du ställa din fråga om kost och mat till Ulrika Davidsson.

Ulrika Davidsson är kostrådgivare, hälsoprofil och en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare (med 26 utgivna böcker sedan 2006). Hon är också tvåbarnsmamma, fru till sin Lasse och matte till katten Hugo och hunden Mimmi samt äger och driver företaget Ulrikas Kickstart AB. I bolaget arrangeras bland annat hälsoresor, events, föreläsningar och catering. Ulrika brinner för att dela med sig av sina kunskaper kring näringsrik kost, matlagning och hälsa.
Läs fler frågor till Ulrika Davidsson
Stäng

Ställ din fråga till Ulrika Davidsson

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad ska jag äta för att få i mig kalcium, om inte mjölkprodukter?

9 april, 2022
Hej! Dina råd om mjölk och yoghurt rimmar dåligt med min sjukdom, det vill säga osteoporos. Kan du ge mig exempel på vad jag skall äta i stället till frukost då jag växlar mellan gröt och yoghurt, för att få i mig dagens kalcium med mera?
Annons

Ulrika Davidsson svarar

Hej!

Jag avråder inte att helt sluta med mjölkprodukter, men däremot mår alla bra av att dra ner på mängden och inte dricka litervis med mjölk varje dag och använda grädde, créme fraiche i alla måltider.

Jag rekommenderar yoghurt och då en fetare variant, som till exempel grekisk eller turkisk yoghurt. Det är en bra frukost med gott om färska eller frysta bär till och en egenrostad müsli.

Havregrynsgröt är också en bra frukost. Lägg gärna i linfrön och solrosfrön för mer mättnad och istället för sylt eller äpplemos; använd äpple och kanel. Jag rekommenderar att du använder sockerfri havremjölk eller mandelmjölk till din gröt men här kan du välja själv. Kalcium kan du också få i dig genom att äta rikligt med broccoli, grönkål, nötter och lax.

Hälsningar Ulrika

Dela inlägget
Annons
Annons