Ulrika Davidsson svarar
Hej,
Alla är olika och man måste känna själv vad man mår bra av. Men allt fler mår inte bra av mjölkprotein och laktos. Det är en del som utvecklar en allergi mot mjölkprotein och det är många som undviker såväl mjölkprotein som gluten p g a av inflammationer i kroppen.
Tar man bort dessa två enheter så brukar man uppleva en förbättring i sin hälsa och då syftar jag på värk, stelhet i kroppen samt matsmältning.
Anledningen kan vara att vi i Norden konsumerar så otroligt mycket mjölkprodukter och min rekommendation är att dra ner på framförallt komjölk, drickyoghurt, grädde och kaffe latte i stora mängder. Syrade mjölkprodukter som yoghurt är bra och då ska det förstås vara naturell och fullfet, gärna grekisk som är 10%. Allt handlar om en balans och det är inte bra att äta och dricka för mycket av ett livsmedel, så lagom är bäst. Du kan också byta ut komjölksprodukter mot andra alternativ av get, får, havre, kokos, mandel och sojaprodukter.
När det gäller salt så är det nödvändigt för kroppen och jag rekommenderar Himalayasalt för dess mineraler.
Hälsningar Ulrika