Annons

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur gör jag egen barnmat?

28 april, 2016
Jag vill göra egen barnmat, är det något jag ska tänka på?
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för din fråga.

En viktig sak är att maten behöver bli både näringstät och energität, och särskilt rik på järn. Var noga med att köpa ekologiska råvaror och att du tillagar maten så skonsamt som möjligt genom till exempel ångkokning. Rör ner en extra matsked med kokosolja, smör eller amningsmjölk i maten innan servering. Om du vill göra egen gröt eller välling så kan du göra skrädmjölsgröt eller skrädmjölsvälling, som är gjort på svarthavre som rostas och mals. Skrädmjöl gör att vällingen och gröten är naturligt fria från gluten (om det malts i glutenfri miljö), samt att gröten och vällingen blir rika på järn. Om du inte kommer över skrädmjöl, så är aprikoser en bra källa för järn.

Varma hälsningar
Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons