Hur blir jag kvitt min herpes – en gång för alla?

Hej,
Har än en gång fått tillbaka min herpes som oftast bryter ut i näsan.
Jag var hos en homeopat för cirka 15 år sedan och han konstaterade att jag var amalgamförgiftad. Jag hade åtta plomber som jag tog bort och herpesen var borta i cirka åtta år, sedan kom den tillbaka.

Jag började med glutenfri kost och då försvann utbrotten i cirka sju år till, men nu är skiten tillbaka igen. Vet du något mer man kan göra?

Skolmedicinen Valtrex är kass och dessutom mycket farlig. Algpiller fungerar väldigt temporärt, aminosyran L-Lysin är väldigt effektiv för stunden och även selen är bra temporärt och det bästa är röd laser.

Alla dessa saker stoppar herpesutbrotten tillfälligt, men inget förhindrar det på längre sikt. När det väl börjat igen så brukar utbrotten vara tätare och tätare.

Jag får en väldans huvudvärk som sitter i hela den halvan som utbrottet kommer på.

Har du något tips som kan ge långvarig verkan?

Cathrine Schück svarar:

Hej, du har verkligen gjort allt som står i din makt, jag är väldigt imponerad av allt du har testat.
Själv så skulle jag rekommendera just glutenfri kost och L-Lysin, men det har du ju testat.

Jag tror jag skulle fortsätta med en antiinflammatorisk kost utan gluten, socker och laktos och vara noga med att äta mjölksyrade grönsaker varje dag för att få i sig probiotika, och även fortsätta med L-Lysin.

Herpes är ett virus och svårt att bota, men det går att minska utbrotten genom bra mat och genom att undvika stora stresspåslag. Herpes har inget med hormoner att göra i sig, men genom att äta en kost som balanserar hormoner, blodtryck, blodsocker och kolesterol så minskar utbrotten. Men botad blir man som sagt aldrig.

Om du undviker gluten, laktos och socker och undviker processad mat så har du de största chanserna att må optimalt och leva med din herpes med mycket färre utbrott.

Varmt lycka till!

Cathrine

Ställ din egen fråga till Cathrine Schück

Är det riskfritt att äta hirsgröt varje dag?

Fråga till Kostrådgivare

Hej, Jag har sköldkörtelproblem och tar levaxin, en tablett om dagen. Jag tänkte leva lite mer hälsosamt så har börjat äta mer grönkål och hirs. Nu har jag läst på internet att överkonsumtion av grönkål och hirs påverkar sköldkörteln negativt. Är det riskfritt äta gröt på hirs varje dag och äta stekt grönkål?

Läs mer →

Vilka mjölsorter är basbildande?

Fråga till Kostrådgivare

Hej. Har några frågor kring kost och intolerans. Är laktosintolerant sedan många år. Har vad man kallar IBS, så jag är känslig mot vissa mjölsorter. Mina frågor handlar om syrabas och havre är ju syrabildande, har under flera år använt mig av havrebaserade livsmedel. Jag är känslig mot soja, nötter och kokosmjölk, kanske blir det […]

Läs mer →

Vilken mat bör jag äta som har kol och astma?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Cathrine, Har du förslag på livsmedel/mat, eventuellt kosttillskott, när man som jag har kronisk obstruktiv lungsjukdom, astma och nu också osteoporos? Är sjuttiofyra år, alltid gjort mindfulness, hatha yoga, motionerat och ätit hälsosamt, men kanske ensidigt hälsosamt. Jag uteslöt alla produkter från kossor, men har börjat med yoghurt och ost. Ätit mycket fet fisk, […]

Läs mer →

Vilka kosttillskott kan man kombinera?

Fråga till Kostrådgivare

Hej! Jag har fråga angående kombination av olika kosttillskott. Jag har typ 2-diabetes, högt blodtryck, högt kolesterol, problem med syrauppstötning och ont i knäet. Min fråga är om man får ta kapslar med röd ris, gurkmeja och nyponpulver tillsammans? Jag hört att gurkmeja höjer blodtrycket och nypon höjer magsyran. Alla artiklar om kosttillskott och mediciner […]

Läs mer →

Vilken mat bör jag som har hjärtsvikt äta?

Fråga till Kostrådgivare

Hej, Har konstaterad hjärtsvikt efter proppar i benen och åtföljande lungemboli. Legat inne på sjukhus november och december 2018. Har läst mycket om hjärtsvikt och skaffat mig all den information själv som jag inte fått av mina läkare. Bland annat har jag läst att man kan få magbesvär på grund av att tarmarna inte kan […]

Läs mer →

Varför är det bra med kollagentillskott?

Fråga till Kostrådgivare

Har läst eller hört att du rekommenderar att ta kollagen när man äter enligt din metod. Kollagen har ju helt plötsligt blivit väldigt poppis och finns nu i olika varianter och fabrikat på både gym och hälsokostaffärer. Så nu till mina frågor – vilken kollagenprodukt förespråkar du? Och varför anser du att det är bra/viktigt […]

Läs mer →

Hur höjer jag järnvärdena enbart via kosten?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Cathrine, Jag undrar om du kanske kan hjälpa mig. Förra året gjorde jag ett blodtest som har visat att jag ligger lågt med järn- samt ferritinvärde, vilket avspeglar tillgången på järn i kroppen. Min husläkare gjorde inget speciellt när jag berättade att jag tappar otroliga mängder av hår, det var också det som gjorde […]

Läs mer →

Vad kan jag ersätta mjölken med?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Cathrine! Jag är 80+ och har diagnosen osteoporos sedan cirka tio år tillbaka. Är behandlad lika länge och har mått ganska bra ända tills för ett halvår sedan. Jag har läst Kurera i alla år och försökt följa alla “goda råd” angående kosten som man får där. Min fråga är, vad ersätter jag den […]

Läs mer →

Vad finns det för alternativ till antibiotika mot urinvägsinfektion?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Catrine. Jag har återkommande urinvägsinfektioner. Har avslutat en kur antibiotika men nu känns det som jag vill ha ett annat alternativ. Jag har hört talas om D-Mannose som ska vara bra, och även vitamin D3, vad tror du om det? Värt att prova kanske? Ganska less på att ha det här besvären.

Läs mer →

Hur blir jag kvitt min herpes – en gång för alla?

Fråga till Kostrådgivare

Hej, Har än en gång fått tillbaka min herpes som oftast bryter ut i näsan. Jag var hos en homeopat för cirka 15 år sedan och han konstaterade att jag var amalgamförgiftad. Jag hade åtta plomber som jag tog bort och herpesen var borta i cirka åtta år, sedan kom den tillbaka. Jag började med […]

Läs mer →

Vilket fett ska jag steka i?

Fråga till Kostrådgivare

Hej! Jag skulle gärna vilja veta vad som du tycker är det bästa fettet att använda vid stekning. Jag brukar nästan alltid steka i olivolja men har nu läst att det inte är så bra. Jag vill inte använda smör eftersom min man är bypass opererad och inte bör äta animaliska fettprodukter.

Läs mer →

Hur kan jag få tillbaka energin och gå ner i vikt?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Cathrine, Jag hoppas du kan hjälpa mig och ge mig lite bra vägledning och tips. Jag är en kvinna på snart 50 år, och i klimakteriet. Nu är det kring tre år sedan min sista blödning. Klimakteriet har varit en mardröm rent ut sagt. Ingen har förvarnat mig för detta elände. Min gynekolog menar […]

Läs mer →