Hur blir jag kvitt min herpes – en gång för alla?

Hej,
Har än en gång fått tillbaka min herpes som oftast bryter ut i näsan.
Jag var hos en homeopat för cirka 15 år sedan och han konstaterade att jag var amalgamförgiftad. Jag hade åtta plomber som jag tog bort och herpesen var borta i cirka åtta år, sedan kom den tillbaka.

Jag började med glutenfri kost och då försvann utbrotten i cirka sju år till, men nu är skiten tillbaka igen. Vet du något mer man kan göra?

Skolmedicinen Valtrex är kass och dessutom mycket farlig. Algpiller fungerar väldigt temporärt, aminosyran L-Lysin är väldigt effektiv för stunden och även selen är bra temporärt och det bästa är röd laser.

Alla dessa saker stoppar herpesutbrotten tillfälligt, men inget förhindrar det på längre sikt. När det väl börjat igen så brukar utbrotten vara tätare och tätare.

Jag får en väldans huvudvärk som sitter i hela den halvan som utbrottet kommer på.

Har du något tips som kan ge långvarig verkan?

Cathrine Schück svarar:

Hej, du har verkligen gjort allt som står i din makt, jag är väldigt imponerad av allt du har testat.
Själv så skulle jag rekommendera just glutenfri kost och L-Lysin, men det har du ju testat.

Jag tror jag skulle fortsätta med en antiinflammatorisk kost utan gluten, socker och laktos och vara noga med att äta mjölksyrade grönsaker varje dag för att få i sig probiotika, och även fortsätta med L-Lysin.

Herpes är ett virus och svårt att bota, men det går att minska utbrotten genom bra mat och genom att undvika stora stresspåslag. Herpes har inget med hormoner att göra i sig, men genom att äta en kost som balanserar hormoner, blodtryck, blodsocker och kolesterol så minskar utbrotten. Men botad blir man som sagt aldrig.

Om du undviker gluten, laktos och socker och undviker processad mat så har du de största chanserna att må optimalt och leva med din herpes med mycket färre utbrott.

Varmt lycka till!

Cathrine

Ställ din egen fråga till Cathrine Schück

Hur höjer jag järnvärdena enbart via kosten?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Cathrine, Jag undrar om du kanske kan hjälpa mig. Förra året gjorde jag ett blodtest som har visat att jag ligger lågt med järn- samt ferritinvärde, vilket avspeglar tillgången på järn i kroppen. Min husläkare gjorde inget speciellt när jag berättade att jag tappar otroliga mängder av hår, det var också det som gjorde […]

Läs mer →

Vad kan jag ersätta mjölken med?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Cathrine! Jag är 80+ och har diagnosen osteoporos sedan cirka tio år tillbaka. Är behandlad lika länge och har mått ganska bra ända tills för ett halvår sedan. Jag har läst Kurera i alla år och försökt följa alla “goda råd” angående kosten som man får där. Min fråga är, vad ersätter jag den […]

Läs mer →

Vad finns det för alternativ till antibiotika mot urinvägsinfektion?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Catrine. Jag har återkommande urinvägsinfektioner. Har avslutat en kur antibiotika men nu känns det som jag vill ha ett annat alternativ. Jag har hört talas om D-Mannose som ska vara bra, och även vitamin D3, vad tror du om det? Värt att prova kanske? Ganska less på att ha det här besvären.

Läs mer →

Hur blir jag kvitt min herpes – en gång för alla?

Fråga till Kostrådgivare

Hej, Har än en gång fått tillbaka min herpes som oftast bryter ut i näsan. Jag var hos en homeopat för cirka 15 år sedan och han konstaterade att jag var amalgamförgiftad. Jag hade åtta plomber som jag tog bort och herpesen var borta i cirka åtta år, sedan kom den tillbaka. Jag började med […]

Läs mer →

Vilket fett ska jag steka i?

Fråga till Kostrådgivare

Hej! Jag skulle gärna vilja veta vad som du tycker är det bästa fettet att använda vid stekning. Jag brukar nästan alltid steka i olivolja men har nu läst att det inte är så bra. Jag vill inte använda smör eftersom min man är bypass opererad och inte bör äta animaliska fettprodukter.

Läs mer →

Hur kan jag få tillbaka energin och gå ner i vikt?

Fråga till Kostrådgivare

Hej Cathrine, Jag hoppas du kan hjälpa mig och ge mig lite bra vägledning och tips. Jag är en kvinna på snart 50 år, och i klimakteriet. Nu är det kring tre år sedan min sista blödning. Klimakteriet har varit en mardröm rent ut sagt. Ingen har förvarnat mig för detta elände. Min gynekolog menar […]

Läs mer →