Annons

Fem råd – så klarar du maten i rötmånadstider

Nu är det varmt och fuktigt i hela landet. Det betyder rötmånad och då är det extra viktigt med kyla och bra hygien. Här är kort om vad du ska tänka på.

Redaktionen

18 juli, 2016
Fem råd – så klarar du maten i rötmånadstider
Dela inlägget

Nu är det varmt och fuktigt i hela landet.
Det betyder rötmånad och då är det extra viktigt med kyla och bra hygien.
Här är kort om vad du ska tänka på.

I slutet av juli börjar den period vi traditionellt kallar rötmånaden. Men det är egentligen vädret, värmen och fukten, som avgör om det är rötmånad för maten eller inte.
Varma och fuktiga dagar trivs bakterier och mögel som kan göra oss sjuka allra bäst. Men råden är egentligen desamma som under andra tider på året.

Läs också: Det hemliga knepet mot bananflugorna

5 råd i rötmånadstider

 

1. Tvätta händerna innan du lagar eller äter mat.
2. Håll kall mat kall – ta gärna med en kylväska till butiken så att varorna håller sig kalla hela vägen hem.
3. Håll varm mat varm.
4. Ha rätt temperatur i kylskåpet – 4-5 grader är lagom.
5. Släng inte mat i onödan. Lita på dina sinnen – titta, lukta och smaka.

Annons

Läs också: Matsvinnet – en dyr miljöbov

Källa: Livsmedelsverket

Av Redaktionen

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons