”En riktigt bra potatissallad är något som alla bör ha i rockärmen. Godast är det såklart om den är gjord på färskpotatis, för färskpotatis, vet ni, det slår allt”, skriver Tess Medina (vinnaren av Sveriges mästerkock 2024) som skapat detta recept.
4 portioner
1 kg småpotatis
1 äpple
1 rödlök
1 knippe persilja
3 msk kapris
Vinägrett:
5 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
Gör så här:
Koka potatisen mjuk. Skölj den under kallt vatten och låt svalna.
Kärna ur och skär äpplet i tunna, små stavar.
Skala och skiva rödlöken tunt.
Hacka persiljan och kaprisen.
Vinägrett: Vispa ihop alla ingredienser och blanda med alla ingredienser ovan.
(Foto: Eva Hildén)
LÄS OCKSÅ: Tess Medina: ”Jag lagar min egen ’sjuksoppa’ när jag är hängig”
Receptet kommer från boken ”A table med Tess” (Bonnier Fakta), som innehåller recept inspirerade av de tre städer som format Tess Medinas uppväxt: Stockholm, Paris och Los Angeles. Detta recept är inspirerat av Paris.