Annons
Annons

Fyra sorters vegan-sill till jul

Ett fantastiskt fisk-fritt alternativ till den klassiska sillen med flera goda inläggningar! Här hittar du recept på aubergin"sill" i senapssås, chilisås, currysås och wasabisås.

Redaktionen

12 december, 2015
Fyra sorters vegan-sill till jul
Dela inlägget

Ett fantastiskt fisk-fritt alternativ till den klassiska sillen med flera goda inläggningar! Här hittar du recept på aubergin-sill i senapssås, chilisås, currysås och wasabisås.

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Vegokoll:
www.vegokoll.se

Grundrecept:
1 aubergin
salt

Chilsås:
1 vitlöksklyfta
2 dl soja- eller havregrädde
1 tsk sambal oelek
3 msk chilisås

Currysås:
2 dl soja- eller havregrädde
1 dl äggfri majonnäs
½ msk curry
½ msk gurkmeja

Senapssås:
5 msk stark och söt senap (gärna Taffelsenap)
2 msk socker
1 msk vinäger
1 dl olja
½ dl soja- eller havregrädde
salt
peppar
dill

Wasabisås:
1 dl soja- eller havregrädde
4 msk äggfri majonnäs
1 msk wasabi
1 msk pressad lime
1 kruka gräslök
1 kruka dill (spara några fina ”kvistar” till garnering)
några nypor socker

Läs också: Hemmagjord ekologisk raw bananglass

Annons
Annons