Ett fantastiskt fisk-fritt alternativ till den klassiska sillen med flera goda inläggningar! Här hittar du recept på aubergin-sill i senapssås, chilisås, currysås och wasabisås.
Fakta
Receptet kommer från Vegokoll:
www.vegokoll.se
Grundrecept:
1 aubergin
salt
Chilsås:
1 vitlöksklyfta
2 dl soja- eller havregrädde
1 tsk sambal oelek
3 msk chilisås
Currysås:
2 dl soja- eller havregrädde
1 dl äggfri majonnäs
½ msk curry
½ msk gurkmeja
Senapssås:
5 msk stark och söt senap (gärna Taffelsenap)
2 msk socker
1 msk vinäger
1 dl olja
½ dl soja- eller havregrädde
salt
peppar
dill
Wasabisås:
1 dl soja- eller havregrädde
4 msk äggfri majonnäs
1 msk wasabi
1 msk pressad lime
1 kruka gräslök
1 kruka dill (spara några fina ”kvistar” till garnering)
några nypor socker