Annons

Glutenfria pannkakor med sommarbär

Supergoda, nyttiga och näringsrika är dessa naturligt glutenfria fullkornspannkakor från Nillas Kitchen. Varför inte göra dem till frukost i helgen. Smeten är gjord på havremjöl och fullkornsrismjöl.

Redaktionen

9 augusti, 2017
Glutenfria pannkakor med sommarbär
Dela inlägget

Supergoda, nyttiga och näringsrika är dessa naturligt glutenfria fullkornspannkakor från Nillas Kitchen. Varför inte göra dem till frukost i helgen. Smeten är gjord på havremjöl och fullkornsrismjöl.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är komponerat av Nilla Gunnarsson, kock, kokboksförfattare, kostrådgivare och matkreatör.
Författare till böckerna: ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker” 2016 (Max Ström) och ”Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker” 2016 (Semic) samt ”Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter” 2015 (Semic).

Läs mer om Nilla och hitta fler av hennes goda och nyttiga recept på hennes hemsida:Nillas kitchen
Nilla på Facebook: Nillas Kitchen
Nilla på Instagram: Nillas Kitchen

3
Pannkakssmet
1 ägg
2 deciliter valfri mjölk (jag använde 0,5 dl kokosgrädde + 1,5 dl vatten)
0,5 matsked agave eller honung (ger färg och smakbrytning men kan uteslutas om man vill)
1,25 deciliter havremjöl
1,25 deciliter rårismjöl (fullkorn)
1 kryddmått salt
1 kryddmått vaniljpulver (kan uteslutas)
1 knapp tesked bakpulver
kokosolja, ghee eller klarifierat smör till stekning

Till servering
Bär
Lönnsirap, honung eller agave

Annons