Ett glutenfritt fröknäcke bakat med kanel och lite sukrin. Kan även bakas neutralt genom att ta bort dessa ingredienser och eventuellt istället lägga till lite goda brödkryddor.
Ingredienser
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl psylliumfrö med skal
1/2 dl hela linfrön
1 dl bakepro
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1 msk kokosfett
3 dl vatten
2-3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1-2 tsk sukrin
lite salt
*Om man utesluter kanel, kardemumma och sukrin kan man istället krydda med rosmarin och oregano
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna.
Häll i vatten och blanda väl.
Bred ut på två plåtar på bakplåtspapper
Grädda i 150 grader i 1 timme
Sätt ner graderna till 50 grader och låt stå i ugnen i flera timmar – kanske 4-5 tills det torkar.