Annons

Goda grytan

Mustig köttgryta där köttbitarna är så möra att dom smälter i munnen. Med en blandning av det rökta baconet, fläskfilén, tomat och lök är det en svårslagen favorit hemma hos oss. Älskad av alla!

7 februari, 2013
Goda grytan
Dela inlägget

Mustig köttgryta där köttbitarna är så möra att dom smälter i munnen. Med en blandning av det rökta baconet, fläskfilén, tomat och lök är det en svårslagen favorit hemma hos oss. Älskad av alla!

Portioner: 2

Ingredienser

300 g fläskfilé
1 paket bacon
champinjoner
1/2-1 rödlök
1/2 burk crème fraiche
2 dl vispgrädde
1/4 buljongtärning
1 1/2 msk soja
1 tsk tomatpuré
1/2-1 tsk sambal oelek
paprikapulver
salt
svartpeppar

Gör så här

Börja med att strimla fläskfilé och bacon.
Hacka löken.
Klyfta svampen.
Fräs först filén, sedan lök+bacon.
Lägg över det frästa i en gryta.
Blanda ner övriga ingredienser och låt puttra på svag värme tills löken har kokat sönder.
Krydda med paprika, salt och peppar efter smak.
Det kan ta olika lång tid, räkna med över en timme.

Annons