Annons
Annons

Vecka 32 -påståenden och kommentarer

Anna Ledberg

Groddat är godast
3 mars, 2014

Så nu går vi in i slutspurten och det är cirka två månader kvar till leverans av bebis.  Nu känns det ordentligt! Jag tänkte passa på att skriva om några påståenden och kommentarer som jag möts med:

Va, är du…? Men du har ju bara fått mage!  (Det stämmer!)

Hur mycket har du gått upp?  (Med en mycket ödmjuk och beskyddade underton, med förhoppning att jag måste vägas varje dag och att ”ni, ungdomar inte tar det så allvarligt med saker och ting”)

Nu måste du äta mer fett! Du vill väl inte ha en liten bebis. Så passa på och vräk i dig gräddsåser och bakelser. Det är särskilt viktigt i slutet – så att bebisen får ordentligt med fett!  (Skönt med tydliga direktiv!)

Annons

Vill inte sova i egen säng! (Lite off topic men varje natt när jag ska flytta över Lill-Mojängen till sin egna säng vaknar hon och gallskriker. Så, vi är 3,5 som delar på 140cm. Inte jättelyckat alla gånger särskilt de när någon lagt sig på tvären och lämnat en så där 10cm kvar till mig)

Man måste ha alkohol och kött för att det ska vara festligt. Ju dyrare desto festligare!  (Jasså? Är det fortfarande festligt när du inte kommer ihåg när /hur du kommer hem? Är det fortfarande festligt dagen efter? Och dagen efter när festen är slut för länge sedan, hur festligt är det då att fortsätta själv?)

Var det gäller köttet så är jag tveksam, bara för att det är dyrt behöver det inte vara festligt. Personligen är det en fråga om smak och tycke. Min sambo tex älskar kött, men han ogillar verkligen blodiga ”lyxiga” entrecotebitar.

Har du någonsin sett mig dricka en söndagkväll? Jag skulle aldrig komma bakfull till jobbet! ( Visst, självklart, olika folk är olika ”värda”. Och med detta påstående är det OK att både dricka och vara bakfull en lördagdag? Och chefen /kollegorna är viktigare än sin familj? Jag tolkar påståendet som det, personen tar mer hänsyn till chefen än sina barn.  Det är en självklarhet att inte komma bakfull till jobbet -man ska inte ens behöva tala om det!  En person som är föräldraledig då,  får hen dricka på en söndagkväll? Det finns ju inget ”jobb”att gå till. Ingen chef att lyckas inför.  Enligt påståendet, hur tolkar du det?

Jag vill inte hänga ut någon, utan stöter på detta påstående titt som tätt både irl och i media. )

 

Nu är klockan 04:15 och jag ska försöka flytta undan någon så jag får plats i min säng! Trevlig måndag gänget! 

Jag har ett gott recept på pastasås som passar bra till meatfree monday. Och ett tips på nyttigare pasta, fast vill helst inte avslöja det – för då kanske tar de slut igen! Produkten har varit slut hos tillverkaren länge nu, men de har lovat att i mars ska de finnas åter.

God dag!

Annons
Annons