I morse gjorde jag något coolt och häftigt. Jag gjorde veganska maränger. Alltså maränger utan ägg!
Veganska maränger:
I tetra kikärtor, 380 gram - (Jag använde mig av Garants. Vet inte om det spelar roll. Det går inte att göra med hemkokta i viket fall. Det är något med tetran.)
1 dl socker
1 tsk limesaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150grader
- Sila av spadet från kikärtorna. Lägg ärtorna åt sidan och vispa spadet kraftigt med en visp, helst elvisp. Vispa hårt och länge. Det ska vi bli ett skum, och du ska kunna vända skålen upp och ner över huvudet, som med vanligt vispade ägg.
- Rör försiktigt ner sockret och limesaft.
- Smörj pappret ordentligt med olja
- Klicka ut maränger på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda cirka 1 timme. Håll lite koll.
- Låt marängerna svalna helt på plåten innan du tar bort dem.
Go Crazy!