<
Potatissallad och ”vegansill”
Jag älskar den här typen av potatissallad, så enkel och god!
Blanda ihop kokt (ekologisk) färskpotatis med tunnt skuren rädisa, purjolök, fetaost och kapris. En god olivolja är gott att ringla över tillsammans med salt och peppar. En del skulle nog gilla att ha senap i också, men inte jag. Vissa, min mamma, blandar ihop dressingen när potatisen är varm, det gillar hon. Och det där med senapen, gillar hon visst också.
Att göra egen ”sill” är superlätt och tar bara en minut. Ett hälsosammare alternativ till de man köper. ( alltså riktig sill)
Vegansill
5-6 färska champinjoner, eller så många som ryms i burken du hade tänkt servera i.
En god olivolja, jag hade Saltå Kvarn Lemon
Soja eller tamari
Vitlök
Gör så här
Dela svampen i bitar, häll över soja och fyll upp med oljan så att burken täcks. Pressa över en vitlöksklyfta. Se till att allt blandas. Låt stå framme. Olja stelnar i kylen. Förut gjorde jag vegansill på aubergine och det kan man också göra såklart. Men jag gillar svampen bättre. för den håller sin konsistens bättre.
Fylld tomat!
Tomater
Belungalinser, kokta
Ajvar
Fetaost
Gör så här:
Skär bort kvisten på tomaterna och gröp ur de. Blanda de kokta belungalinserna med ajvar och ev. hacket från de urgröpta tomaterna. Smaksätt med ajvar och egna kryddor. Lägg i blandningen i tomaterna. Toppa med fetaost. Grädda i ugnen cirka 10 minuter 200 grader. Går även bra att lägga på grillen. Färska champinjoner passar även utmärkt att fylla.
Lycka till!