Annons
Annons

Svar: När ska man ge barn nyttig mat?

Anna Ledberg

Groddat är godast
17 mars, 2017
Dela inlägget

Om jag har någon matallergi så är det att sortera upp maten i nyttig och onyttig, vi börjar där, det säger ganska mycket om vem är det som frågar.
Var är nyttigt för den som frågar, och var är onyttigt? Idag finns det ju också 100tals dieter så, vad är egentligen nyttigt? Och för vem? När äter man nyttigt mat?
Men som svar på frågan:

Redan innan det ligger i magen!

Det tycker jag är det bästa, om du har ett sunt och bra förhållningssätt till mat och till känslor till mat så kommer det automatiskt att smittas till ditt barn.

Att svara på vad som är nyttig mat är precis lika svårt att svara på som Är bröd nyttigt? Vi måste se helheten. Vem är det som frågar. Vilket är hennes förhållningssätt till mat, dryck och äta?

Annons

Vi kan påverka våra barn  redan när de ligger i magen, bebisen känner igen smaker och kommer vilja ha det igen utanför livmoden.

Vad tycker mamman är nyttigt? Är det en stor gräns mellan nyttigt och onyttigt? Bebisar äter den maten som mamman äter och lär sig uppskatta de smakarna, så vi gör oss själva och våra barn en stor tjänst genom att börja äta råvaror redan innan den ligger i magen.

Den enda jag rekommenderar vad det gäller mat så är det att äta råvaror, köp hem råvaror. Det är nyttigt.

Annons
Annons