Annons
Annons

Tips och trix i Corona tider – Gå till jobbet

Anna Ledberg

Groddat är godast
30 april, 2020
Dela inlägget

Hej

Ingen bör nog ha missat att det har hänt något här i landet och världen den senaste tiden. Coronatider verkligen, många upplever detta som en stor kris och katastrof och andra tänker utanför boxen och hittar lösningar på allting.
Många är vi som jobbar hemma, visst det är väl asnajs ett tag, men inne på femte veckan börjar det blir lite tråkigt. Tappar allt med sociala kontakter och blir kanske lite väl bekväm vissa dagar. Då man bara träffas via en dataskärm blir saker och ting annorlunda såklart. Man behöver kanske inte duscha och göra sig i ordning varje dag, utan bara sätta på sig en hyggligt rent tröja, Det räcker.

Men för att inte tappa det helt ger jag nu ett bra tips för att kunna må bättre även i corona tider och även om du jobbar hemifrån.

Gå till jobbet!

Annons

 

Alltså, gör på samma sätt som du faktiskt hade gått till jobbet. Brukar du duscha? Väljer du omsorgsfullt ut kläder? Kammar du håret? Gör på samma sätt. Och glöm inte det viktigaste av allt: Gå till jobbet. Gå ut genom din ytterdörr och gå runt kvarteret, runt huset eller något annat som passar. ( Om du bor i lägenhet är det viktigt att du också lämnar ditt trapphus och kommer ut i friska luften)
Sedan kan du börja jobba. Du visar respekt för dig och ditt jobb genom att faktiskt göra denna enkla ritual och du bibehåller ”ditt sunda förnuft” .

( Morgonstressen, är för mig ett minne blott, det kändes som evigheter sedan som vi alla skulle vara påklädda och klara en viss tid en viss plats. )

Det är så lätt att bli bekväm i allt detta och att göra detta enkla på morgonen är en bra rutin som får många att bibehålla en bra vana för en god livshälsa.

Vi hörs! Stay safe

Grattis på valborg förresten.

Annons
Annons