Groddat är godast

Matlagningsgrädde på råris & solroskärnor

Nyss provade jag att göra en matlagningsgrädde på råris och solroskärnor! Herman gav den betyget "inte så pjåkigt"

Orginalreceptet hittade på i tidningen Feminia tidigt i vintras och har inte hunnit testa förrän nu.

Matlagningsgrädde på råris och solroskärnor

1 dl råris
1 dl solroskärnor
6 dl vatten, kokande
+ mer vatten

Gör så här:
Koka råriset enligt förpackningen, häll bort vattnet och blanda med solroskärnorna i ett värmetåligt kärl. Häll på vattnet.  Låt stå i några minuter, mixa och pressa sedan bort "såsen" från "massan"

IMG_7947

Pressa ur såsen från vätskan, så här gjorde jag.

Momentet pressa bort såsen var faktiskt inte det lättaste, först provade jag med min nötmjökspåse men det gick inte och dessutom var massan varm, jag brände mig när jag skulle pressa ut.

Jag värmde min sås under omrörning lite försiktigt och tillsatte buljong och peppar. Och faktiskt lite mer vatten. Till det hela serverade jag morotsbiff och bulgur.

Receptet på morotsbiffarna kommer längre ner.

sås på råris&solroskärnor,morotsbiff

Morotsbiffar

6 grovt riva morötter
1 ägg
1 dl havregryn ( vill du ha rätten glutenfri, välj glutenfria havregryn)
1 dl teff
några matskedar vatten
gurkmeja
salt,peppar

Rör i hop allt, låt gärna stå och svälla 20 minuter eller så, klutta i varm panna (med kokosfett i) och forma till biffar i stekpanna. Stek några minuter på varje sida tills gyllene

I bulguren är det bara russin och persilja

Spännande & våga prova!