Wok med massor av grönsaker och näringsrika glutenfria nudlar är perfekt till vardags eftersom att det går snabbt och är ekonomiskt. Billiga grönsaker som kål, morot och purjo blir supergoda med asiatisk smaksättning. Receptet innehåller ägg men du kan lätt göra rätten vegansk genom att byta ut ägg mot tofu, edamemebönor eller pumpakärnor.
Fakta
Receptet är komponerat av Nilla Gunnarsson, kock, kokboksförfattare, kostrådgivare och matkreatör.
Författare till böckerna: ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker” 2016 (Max Ström) och ”Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker” 2016 (Semic) samt ”Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter” 2015 (Semic).
Läs mer om Nilla och hitta fler av hennes goda och nyttiga recept på hennes hemsida:Nillas kitchen
Nilla på Facebook: Nillas Kitchen
Nilla på Instagram: Nillas Kitchen
2
Välj vilka glutenfria nudlar du vill! Jag rekommenderar glutenfria bovetenudlar som är gjorda på 100% bovete så kallade sobanudlar. Du hittar dem i de flesta större, välsorterade matvaruaffärer.
- 2 portioner bovetenudlar
- 2 matskedar kokosolja eller jordnötsolja
- 1 matsked färsk ingefära, riven
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
- cirka 5 deciliter strimlad grönkål eller annan kål
- 1 deciliter cashewnötter
- 1 morot, tunt skivad
- 1 röd paprika, strimlad
- 15 centimeter purjolök, strimlad
- 1 tesked sambal oelek
- 4 matsked tamarisås eller glutenfri sojasås
- 1 matsked sesamolja
- 1 matsked äppelcidervinäger
- 2 teskedar honung eller agavesirap
- 2 matsked vatten
- 2 ägg
- Färsk koriander till servering.