Receptet på denna mumsbit kommer från boken ”Baka glutenfritt – matbröd och söta favoriter” av Susanne Hovenäs och Malin Randeniye. Tar du en finns det en risk för att du vill tömma hela kakfatet varnar kokboksförfattarna.
Fakta
Receptet kommer från boken Baka glutenfritt – matbröd och söta favoriter av Susanne Hovenäs och Malin Randeniye (Semic 2018)
Portioner: 10
Ingredienser
50 g kokosolja
2 ½ dl kokosflingor
1 ½ dl kokossocker
1 krm vaniljpulver
½ dl kokosgrädde
Till garnering
150 gram mörk choklad
kokosflingor
Gör så här
Mät upp och blanda kokosolja, kokosflingor, kokossocker, vaniljpulver och kokosgrädde till en smet i en bunke. Ställ i kylen i cirka 30 minuter. Rulla smeten till längder och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skär längderna i 3–4 centimeter långa bitar. Ställ i frysen i ungefär en timma. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Doppa kokosbitarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över kokosflingor. Låt stelna i kylen.
Av redaktionen
Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!