Ljuvligt somrig paj, utan vitt socker och mjöl. Perfekt i gröngräset när studenttider ska firas – eller en helt vanlig dag.
Ingredienser
Pajdeg
5 dl mandelmjöl
75 g smör
2 msk vatten
2 msk sukrin
2 msk fiberhusk
Hallonfyllning
1 dl hallon
2 dl sukrin
3 ägg
3 dl gräddfil
Maräng
4 äggvitor
1 dl sukrin melis
Gör så här
Blanda till en deg (gärna i matberedare) och låt stå i kyl i cirka en timme.
Förgrädda i 175 grader – 10 minuter.
Vispa ägg och sukrin poröst, vänd försiktigt ner resten av ingredienserna till fyllningen och rör till en jämn smet.
Häll i pajskalet och grädda i 200 grader – 20 minuter.
Vispa äggvitor och sukrin till marängen, så fast så du kan vända skålen upp och ner utan att den trillar ut.
Ta ut pajen och spritsa eller klicka ut marängen på pajen.
Fortsätt grädda i 10 minuter till, eller till marängen fått färg.