Annons

Hallonpaj med maräng

Ljuvligt somrig paj, utan vitt socker och mjöl. Perfekt i gröngräset när studenttider ska firas - eller en helt vanlig fredagseftermiddag.

Redaktionen

13 juni, 2013
Hallonpaj med maräng
Dela inlägget

Ljuvligt somrig paj, utan vitt socker och mjöl. Perfekt i gröngräset när studenttider ska firas – eller en helt vanlig dag.

Ingredienser

Pajdeg
5 dl mandelmjöl
75 g smör
2 msk vatten
2 msk sukrin
2 msk fiberhusk

Hallonfyllning
1 dl hallon
2 dl sukrin
3 ägg
3 dl gräddfil

Maräng
4 äggvitor
1 dl sukrin melis

Gör så här

Blanda till en deg (gärna i matberedare) och låt stå i kyl i cirka en timme.
Förgrädda i 175 grader – 10 minuter.
Vispa ägg och sukrin poröst, vänd försiktigt ner resten av ingredienserna till fyllningen och rör till en jämn smet.
Häll i pajskalet och grädda i 200 grader – 20 minuter.
Vispa äggvitor och sukrin till marängen, så fast så du kan vända skålen upp och ner utan att den trillar ut.
Ta ut pajen och spritsa eller klicka ut marängen på pajen.
Fortsätt grädda i 10 minuter till, eller till marängen fått färg.

Annons