Alla gillar kokosbollar, och denna variant är så nyttig att den kan njutas ofta! Helt glutenfri, lågkalori och low carb.
Ingredienser
5 äggvitor
5-6 msk Sukrin
1 tsk vaniljpulver
20 g kokos
5 plattor gelatin
Glasyr
2 äggvitor
2-3 msk SukrinMelis
ca 15 g kakao
2 plattor gelatin
10 g kokos (garnering)
Gör så här
Vispa äggvitorna med Sukrin, och blanda i vaniljpulver och kokos.
Lägg gelatinplattorna i lite kallt vatten i cirka 5 minuter. Pressa ut vattnet och häll över 1 dl kokande vatten.
Häll över i äggblandningen långsamt under intensivt vispande.
Häll massan över i en önskad form och sett i kylskåpet.
Glasyr
Vispa äggvitorna med SukrinMelis och blanda i kakao och gelatin på samma sätt som med själva kakan. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Sätt in i kylskåpet i ca 10 minuter för att glasyren ska stelna lite för kakan kan njutas.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 158 kcal • protein: 29,1 • kolhydrater: 1,2 • fett: 4,1 • fiber: 0,8
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.