En härlig variant på pesto får du med detta recept, istället för basilika innehåller det färsk koriander, de klassiska pinjenötterna mixas här med ljuvliga cashewnötter. Och som kronan på verket – näringstätt grönkålspulver.
Ingredienser
2 krukor koriander
2 klyftor vitlök
50 g pinjenötter
1 dl naturella cashewnötter
2 msk näringsjäst
0,5-1 dl olivolja
2 msk PLOG grönkålspulver
Flingsalt
Gör så här
1. Mixa koriander, vitlök, pinje-nötter och cashewnötter till
en slät röra.
2. Tillsätt näringsjäst, PLOG grönkålspulver, flingsalt och lite olivolja i taget under lite lugnare mixande. Mängden olivolja avgör hur lös peston blir. Den som inte gillar koriander kan byt ut den mot basilika.
Serveringsförslag
Servera gärna ihop med pasta gjord av baljväxter.
Av redaktionen
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många att botanisera bland.