Dags för lite lyxig vardagsvego signerad Nilla Gunnarsson. Mättande, proteinrikt och enkelt att svänga ihop. Glutenfritt, mjölkfritt och med massor av näring från superfoods som ägg, valnötter och spenat.
Fakta
Receptet är komponerat av Nilla Gunnarsson, kock, kokboksförfattare, kostrådgivare och matkreatör.
Författare till böckerna: ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker” 2016 (Max Ström) och ”Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker” 2016 (Semic) samt ”Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter” 2015 (Semic).
Läs mer om Nilla och hitta fler av hennes goda och nyttiga recept på hennes hemsida:Nillas kitchen
Nilla på Facebook: Nillas Kitchen
Nilla på Instagram: Nillas Kitchen
Portioner: 2
Ingredienser
2 portioner fullkornsrispasta eller annan glutenfri fullkornspasta (använd bönpasta eller kikärtspasta för extra protein)
4 matskedar olivolja
1 klyfta vitlök, finhackad eller pressad
100 gram spenat
2 ägg
0,75 deciliter grovt hackade valnötter
Färsk basilika
Gör så här
Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme och fräs vitlöken under omrörning i ca 30 sekunder – 1 minut tills att den doftar men inte fått färg. Tillsätt spenat och rör om under upphettning tills att spenaten precis har sjunkit ihop. Ställ stekpannan åt sidan. Knäck äggen i en skål och vispa dem lätt så att de blandas.
När pastan är nästan klar, häll av vattnet, spara ca 4 matskedar och för över pastan och det extra vattnet till pannan med spenat. Hetta upp pasta i pannan med spenatblandningen och tillsätt äggen. Rör om hela tiden och tillaga tills att äggen har börjat stelna men fortfarande behåller en viss krämighet.
Servera med valnötter och färsk basilika över.
Av redaktionen
Sugen på fler goda och nyttiga lunchrecept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!