En god och spännande rätt med karibisk touch. Lite syrlig, lite söt och lite salt.
På fars dag i höstas var jag ute efter att göra en rätt med sötpotatis i,och kände för att få till något med en liten karibisk touch! Resultatet blev denna rätt som var mycket uppskattad av båda föräldrarna. : )
Portioner: 4
Ingredienser
Kryddig kyckling och rostad sötpotatis
Kycklingfilé cirka 500 g
Paprikapulver
Cayennepeppar
Sötpotatis 4 stycken
Rosmarin/timjan/flingsalt
Olivolja
Fruktig salsa med sting
Avokado 1 stycken
Tomat 2 stycken
Mango 1 stycken
Passionsfrukt 2-3 stycken
Röd chili 0,5-1 stycken
Lime, saft från 1
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här
Kryddig kyckling och rostad sötpotatis
Blanda paprikapulver och cayennepeppar och gnid in önskad mängd i kycklingfiléerna. Stek på hög värme i stekpanna för att få en yta, tillaga sedan klart i ugn på ca 200 grader, till en innertemperatur på 70 grader.
Kör samtidigt med sötpotatisen i ugnen, som du skurit i stavar, lagt i ugnsfast form, kryddat och ringlat över olivolja!
Fruktig salsa med sting
Skär alla grönsaker och frukter i små tärningar. Gröp ur passionsfrukten, finhacka chilin och pressa limen. Blanda ihop allt, ha i lite olivolja och smaka av med salt och peppar.
När allt är färdigt, skär upp kycklingen i skivor och lägg upp på tallrikar med potatisen och salsan. Servera ev med lite crème fraîche utspädd med en skvätt vatten, och ringla över en aningens balsamico!
Bon appetit : )