Kyckling är gott både till vardag och till fest. Dessa spett är marinerade i örter och vitlök och serveras med en krämig fänkålsslaw.
Fakta
Receptet kommer från Urtekram.
Ingredienser
500 g ekologisk kycklingfilé
Örtmarinad
1 tsk finhackad vitlök
1 tsk rosmarin
1 tsk salvia
1 tsk dragon
1 tsk timjan
1 tsk himalayasalt
3/4 dl extra jungfruolivolja
Fänkålsslaw
200 g ekologisk vitkål
200 g ekologisk fänkål
1/2 tsk himalayasalt
1 liten ekologisk gul lök
1 dl ekologisk créme fraîche
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1/2 msk ramslök
1/2 msk basilika
1/2 krm svartpeppar
Örtolja
1 dl extra jungfruolivolja
1 dl finhackade ekologiska örter, t.ex basilika och mynta
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk limesaft
1 krm himalayasalt
Gör så här
Strimla vitkål och fänkål fint med osthyvel eller mandolin. Lägg i ett durkslag, strö över 1/2 tsk salt och låt stå i 30 min. Krama ut vätskan. Skala och strimla löken tunt. Blanda kål-blandningen med lök, créme fraîche, majonnäs, senap, örter och peppar. Låt stå svalt innan servering.
Lägg 12 träspett i blöt. Skär kycklingfiléerna i bitar 2×2 cm. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Marinera kycklin-gen i minst 1 timme. Trä kycklingbitarna på spetten. Grilla i 4-5 minuter på varje sida tills spetten fått fin yta och är helt genomgrillade.
Mixa ihop ingredienserna till örtoljan med en stavmixer. Servera spetten med fänkålsslaw, örtolja och gärna rostad potatissallad.
Av redaktionen
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många goda att välja mellan.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!