Perfekt lunchtips till en hungrig 2-åring. Enkel att göra – fungerar att göra med endast en arm tillgänglig och bebis sovandes på den andra.
Ingredienser (för en stor sats som räcker till fyra personer)
5 Glada ekologiska ägg
3 dl Havremjölk (eko)
1-2 dl Färsk eller fryst ekologisk majs (Undvik konserverade produkter pga förpackningen innehåller Bisfenol A, ett hormonstörande ämne.)
Några körsbärstomater delade på mitten
1 msk Kokosolja (Gärna Holistics ekologiska)
Krydda tex timjan, salt, peppar
Gör så här
Blanda ägg och mjölk.
Värm kokosoljan något och blanda med äggröran.
Häll i majsen och tomaterna.
Häll upp i ungsfast form.
200 grader ca 20-30 minuter.
Servera med råa morötter, ärtor, fetaost, avokado.
/Julia i Nyköping
Fakta
Receptet kommer från Julia Lindeborg, en av Kureras bloggare.
www.kurera.se/framtidsgarden.