Annons

Laxspett med krämig couscoussallad

Sommartider är grilltider! Och extra fräscht och somrigt är det att grilla grönt och fisk. Dessa laxspett serveras med en läcker couscoussallad.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
9 juli, 2021
Laxspett med krämig couscoussallad

Sommartider är grilltider! Och extra fräscht och somrigt är det att grilla grönt och fisk. Dessa laxspett serveras med en läcker couscoussallad.

Receptet kommer från boken ”Jennys sommar” (Bonnier fakta) av Jenny Warsén, ägare av den största mat- och bakbloggen i Skandinavien. På ”Jennys matblogg” delar hon med sig av såväl veckomenyer och läckra desserter som inredningsinspiration.

”Jennys sommar” är full av smarriga recept för sommarmånadernas alla måltider, från sallader och grillat till läskande drycker och fika till bersån.

”Här har jag piffat upp laxspetten med zucchini och ananas, men det går bra att ha bara lax på spetten om man föredrar det. Första gången jag gjorde den krämiga couscous- salladen blev det succé. Den passar verkligen fint till grillad fisk”, tipsar Jenny Warsén.

LÄS OCKSÅ:Sommarsallad med nektariner och jordgubbar

Annons

Ingredienser

4 portioner
600 g lax
½ zucchini
½ färsk ananas
rapsolja
salt och peppar

Krämig couscoussallad:
3 dl couscous
½ gurka
1 röd paprika
½ rödlök
1 msk finhackad dill
1 ½ dl turkisk yoghurt
citronsaft
salt och italiensk salladskrydda

LÄS OCKSÅ: Lunchtips: Grekisk omelett

Gör så här

Lägg fyra spett av trä i blöt i 15 minuter eller använd metallspett.
Skär laxen i kuber och zucchini och ananas i bitar. Trä upp allt på spetten.
Pensla med olja, salta och peppra och lägg spetten på grillen. Grilla tills laxen är genomstekt.
Krämig couscoussallad: Koka couscousen i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, rör om då och då. Häll upp couscousen i en skål och låt den svalna.
Finhacka under tiden gurka, paprika, lök och dill.
Rör ner yoghurten i skålen med couscous, pressa över lite citronsaft och blanda ner allt du hackat. Smaka av med lite salt och italiensk salladskrydda.

Annons

LÄS OCKSÅ: Raw pasta med nässelpesto

Av Carolina Eriksson

Annons