En helt otroligt god köttgryta som passar perfekt för LCHF-ätande människor, vilket jag är, men också till alla andra, då den kan ätas med både pasta och ris.
Portioner: 4
Ingredienser
1 packet, ungefär 500 gram, lyxgrytbitar från gröna gårdar
En knippe grön sparris
75 gram sockerärtor
En liten lök
Ev en liten morot
2 stora portabella eller champinjoner
Celtic sea salt
chilli explotion
2 vitlöksklyftor
2,5 dl rött vin
3 msk Mutti tomatpuré
1 dl grädde
Extra virgin kokosolja och smör till stekning (3 msk vardera)
Gör så här
Tag ut köttet en timma innan du ska laga maten och skär upp grönsakerna under tiden.
Lök, morot och svamp förslagsvis finhackade, sparris i cirka två centimeter långa bitar och sockerärtor delas på hälften.
Skär sedan upp köttet i mindre bitar och bryn i extra virgin kokosolja och smör.
Tillsätt sedan chilli explotionen efter smak, pressad vitlök, finhackad lök och morot, tomatpuré och vin och låt koka under lock i 30-60 minuter, eller tills köttet är mört.
Tillsätt sedan svampen och eventuellt mer fett om det blir för torrt.
Avslutningsvis är det dax för grädde, sparris och sockerärtor som du låter koka i max tio minuter.
Både sparrisen och sockerärtorna är absolut godast lite krispiga.
Klart!