Annons

Lussekatter

Finns det godare än nybakta och riktigt saftiga lussekatter till fikapausen när vi närmar oss jul? Prova det här goda receptet med sukrin istället för socker.

Redaktionen

13 november, 2012
Lussekatter
Dela inlägget

Ingredienser
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket torrjäst
1 gram saffran eller 1 tsk gurkmeja
2 dl Sukrin
1 msk socker (till jästen)
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
11 dl vetemjöl
2 dl FiberFin (60 g, ger mer fiber och lägre GI, kan ersättas med vetemjöl)
Ägg till pensling
Russin till garneringen

Gör så här
Blanda ihop allt det torra.
Smält smör och tillsätt mjölken. När det är ljummet, häll det över det torra. Blanda väl.
Låt degen stå till jäsning under plast på ett svalt ställe 1-2 timmar.
Knåda degen rejält och dela den i fingertjocka bitar. Forma till lussekatter.
Sätt dem på bakbord och låt dem jäsa i 45 minuter igen.
Gräddas i 225 grader i 15 minuter.

Näringsvärde per 100 gram
Energi: 226 kcal • protein: 5,9 • kolhydrater: 30,2 • fett: 9 • fiber: 6,7

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
Hitta fler recept på:
www.sukrin.se.

Annons