Gräddig morotsoppa med lite sting, smaksatt med vitlök och ingefära.
Portioner: 8
Ingredienser
1 kg morötter
1 gul lökar
2-4 vitlöksklyftor
10 dl vatten
1-2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vispgrädde (kan bytas ut mot Oatley matlagningsgrädde)
1 msk riven ingefära
Till servering
Crème fraiche (kan uteslutas)
Gör så här
Skala och hacka morötterna och löken.
Lägg morötter, lök, vatten och buljongtärningar i en kastrull.
Låt koka tills morötterna är mjuka, cirka 15-30 minuter.
Mixa soppan med mixerstav.
Tillsätt den pressade vitlöken och den rivna ingefäran.
Tillsätt grädde och koka upp.
Smaka av med salt och lite vitpeppar efter tycke och smak.
Servera gärna soppan toppad med lite crème fraiche och en skiva gott bröd.
Tillagningstiden kan kortas ner: Mindre morotsbitar innebär kortare koktid.
Vill man ha en mjölkfri variant, byt ut grädden mot en Oatleyprodukt och uteslut crème fraichen på slutet.