Med banan både i och ovanpå den vanliga frukostgröten blir den extra lyxig. En klick jordnötssmör gör dessutom att du håller dig mätt extra länge!
Receptet kommer från Ebba Swanberg, som är aktuell med boken ”Vegoveckor”(Lind & Co). I den bjuder hon på sex färdigplanerade veckomenyer med gröna frukostar, luncher och middagar som går snabbt och enkelt att laga och underlättar din planering.
Ingredienser
2 portioner
2 dl havregryn
4 dl vatten
1 krm salt
2 bananer, skivade
Tillbehör:
1 banan
1 dl jordnötssmör
Nötter och frön
Havremjölk
LÄS OCKSÅ: Goda gröna smoothies för bättre immunförsvar och ork
Gör så här
Lägg havregryn, vatten, salt och skivad banan i en kastrull, koka upp och låt sjuda under omrörning i ca 3 minuter.
Fördela gröten i två skålar.
Toppa med banan, jordnötssmör och kanske lite nötter och frön.
Ät med havremjölk.
Av Carolina Eriksson