Härligt goda biskottis med choklad och kardemumma bakade på mandelmjöl.
Fakta
Receptet kommer från Superfruit
www.superfruit.se.
Ingredienser
20-25 st
50 gram rumsvarmt smör
5 dl Superfruit Mandelmjöl
50 gram skållad och grovt hackad mandel
1 dl sukrin
1 ägg
1/2 msk kardemumma
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
50 gram mörk choklad, grovt hackad
Gör så här
Blanda mandel, ägg, smör, sukrin, kardemumma och salt.
Tillsätt mandelmjöl och bakpulver, sedan den hackade chokladen.
Degen blir kladdig, så ett tips är att blöta händerna innan du rullar den till två längder mellan händerna, forma till dem på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt längderna svalna något innan du med en vass kniv skär dem till snittar, lägg sedan skorporna med ena snittytan uppåt.
Torka i 100 grader i 40 minuter, 20 minuter på varje sida.
Låt skorporna stå kvar i ugnen över natten med ugnsluckan något öppen.