Annons

Markiz Taintons enkla mascarpone med bär och mynta

Lika vacker som god är denna fräscha dessert med mascarpone, blandade bär, pistagenötter och mynta som sätter guldkant på vardagen!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
16 januari, 2025
Mascarpone med färska bär

”Den här fruktiga mascarponekreationen kom jag och min vän Alexandra på när vi satt hungriga på kontoret och i det här receptet förenar jag enkelhet med oemotståndlig smak. Mascarponen ger en krämig grund för en explosion av frukt, nötter och färska örter. Vem har sagt att det inte kan vara enkelt och fantastiskt på samma gång?”, skriver tv-kocken och matinspiratören Markiz Tainton som ligger bakom detta recept. 

Ingredienser

4 portioner

2 burkar mascarpone (à 250 gram)

4 dl blåbär

2 dl jordgubbar, halverade

Annons

2 plommon, skivade

2 fikon, skivade

4 dl hallon

2 passionsfrukter, urgröpta

2 dl pistagenötter, rostade

Annons

en näve färsk mynta, finhackad

agavesirap, efter smak

Gör så här:

Lägg mascarpone på ett fat och sprid ut den jämnt över ytan.

Arrangera blåbär, halverade jordgubbar, skivade plommon, fikon, hallon och passionsfrukt ovanpå mascarponen på fatet.

Hacka de rostade pistagenötterna och strö dem ovanpå för extra smak och textur.

Toppa med färsk mynta för en frisk touch.

Avsluta med att ringla över agavesirap eller annan sötning efter eget önskemål.

Foto: Mattias Södermark
Bokomslag Vardagsfavoriter med en twist

Receptet kommer från boken ”Vardagsfavoriter med en twist” (LB förlag).

Annons