Med rätt mat kan du bränna fett. Här ger näringsexperten Zarah Öberg fem tips om hur du kan öka din förbränning med enkla medel.
1. Ät gärna ingredienser som ökar cirkulationen, såsom olika former av chili och curry. Chili ökar cirkulationen och påverkar på så vis även förbränningen.
2. Andra bra ingredienser som ökar förbränningen är ingefära och kanel. Dessa sänker dessutom ditt blodsocker och kan på så vis minska sötsug och småätande.
3. Till de ingredienser som är utrensande och förbränningsökande hör även vitlök, grönt te, kaffe och olivolja.
4. För att ha god förbränning så behöver du gott om fett i din kosthållning. Var noga med att äta av ekologisk fet fisk, ekologiska nötter och ekologisk avokado eller andra fettkällor på daglig basis. För lite fett i maten ökar oftast hungern och bidrar till försämrad förbränning.
5. Tänk också på att röra dig ordentligt och att sömn och vila också bidrar till din omsättning i kroppen, samt att du förbränner på ett bra sätt. Vid sömnbrist och stress lagrar kroppen in extra energi på grund av frisättning av vårt stresshormon kortisol. Det gör att du förbränner sämre och blir mer sugen på söt och snabb energi.
Av Emma V Larsson