Annons

Mellanösternpanna med broccoli

En rätt som går hem hos många barn är ugnsrostad broccoli. I det här receptet från kokboken "Little Green Kitchen" får broccolin sällskap av kikärter, kanel, granatäppel­kärnor, tahiniyoghurt och en fräsch melonsallad.

Redaktionen

2 oktober, 2019
Mellanösternpanna med broccoli
Dela inlägget

En rätt som går hem hos många barn är ugnsrostad broccoli. I det här receptet från kokboken ”Little Green Kitchen” får broccolin sällskap av kikärter, kanel, granatäppel­kärnor, tahiniyoghurt och en fräsch melonsallad.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från kokboken ”Little green kitchen” av David Frenkiel och Luise Vindahl.
Besök deras webbplats greenkitchenstories.com för mer matinspiration och recept.
Foto: David Frenkiel

Ingredienser

Vi gillar att äta rätten med händerna, direkt från långpannan. Alla tar varsin bit tunnbröd eller varsitt salladsblad, lägger på fyllning och gör ett litet paket av det. Barnen älskar att äta på det här sättet, skriver David Frenkiel och Luise Vindahl författarna till kokboken ”Little green kitchen” som innehåller recept på snabba, vegetariska rätter för barnfamiljer.

Mellanösternpanna
500 g broccoli, grövsta delen av stammen borttagen
3 msk olivolja
1 burk kikärter à 400 g, sköljda och avrunna
1 tsk malen kanel
1 tsk paprikapulver havssalt, efter smak

Tahiniyoghurt
1 1⁄2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 msk tahini
1 tsk honung

Gurk- och melonsallad
1⁄2 cantaloupemelon, skalad och urkärnad
1 vanlig gurka eller 4 minigurkor
4 kvistar mynta, endast bladen
1 msk kallpressad olivolja
havssalt och nymalen svartpeppar

Till servering
Granatäppelkärnor
Citronklyftor
Hjärtsalladsblad
Orientaliskt fullkornstunnbröd, skuret i trekanter

Annons

Av redaktionen

Gör så här

• Värm ugnen till 200° och klä en långpanna med bakplåtspapper.
• Skär broccolin i munsbitar och lägg den i långpannan.
• Tillsätt 2 msk olivolja, krydda med salt och vänd runt. Rosta i ugnen i 10 minuter. Lägg kikärterna och kryddorna i en liten skål, • tillsätt resten av oljan, krydda med salt och vänd runt.
• Ta ut broccolin ur ugnen, tillsätt kikärterna och rosta i ytterligare 10–15 minuter, eller tills broccolin är lite svedd och genomstekt.

Tahiniyoghurt
• Lägg alla ingredienser i en liten skål och rör om.

Gurk-­ och melonsallad
Skär melonen och gurkan i munsbitar och lägg dem i en serveringsskål. Tillsätt mynta och olivolja, krydda med salt och peppar och rör om.

Servering
Ta ut långpannan ur ugnen och toppa broccolin och kikärterna med tahiniyoghurt, granatäppelkärnor, citronklyftor, salladsblad och tunnbröd i trekanter. Servera med gurk-­ och melonsalladen.

Annons

Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många att botanisera bland.

Annons